Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...
DerMicha75

Extreme slow downloads with EmuMoviesSync

Recommended Posts

Hi, 

I have a strange problem. Downloading is extremely slow on thread 1. Thread 2 is fast (I have a max. internet connection aof 1,5 meg and this is full used). But even if thread 2 is ready, thread 1 loads with 50-100k max. So for 100 downloads I have 50 fast and 50 very slow... Its very frustrating. Actually I download, cancel, and start over. So each time the half of the downloads are fast... but this is no solution. It's not changing when dl different systems / meda types. I tried this on 2 different days, restarted, restarted interbnet connection. Nothing. 

I did a break for abou a year, befaore this was not the case. But same version of util in use. Account is ok, testing is all fine. I have a lifetime subscription...

Any idea? Any config possible?

Micha

slow.png

Share this post


Link to post
Share on other sites

I just ran a test

image.png

As you can see it seems to be working normally.  There are so many things that can affect speeds externally (routing) it's not even funny.  I am going to try restarting the server and if you could report back in a bit and let me know if you are seeing a change it would be much appreciated.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Thank you. But: same as before... thread 1 is slow, thread 2 ist fast. I will try it at work 🙂 and other things (fritzbox config, virus, firewall, ...) very strange.

Micha

Share this post


Link to post
Share on other sites
4 hours ago, DerMicha75 said:

Thank you. But: same as before... thread 1 is slow, thread 2 ist fast. I will try it at work 🙂 and other things (fritzbox config, virus, firewall, ...) very strange.

Micha

I apologize, not an issue I have really seen before.  If you could let us know if you find a fix it would be much appreciated.  Have you tried uninstalling and reinstalling?

Share this post


Link to post
Share on other sites

No success until now

  • reinstalled - no effect (after that I backed up the registry settings because of all the directories stored there)
  • Rebooted FritzBox - no effect
  • Run as admin - no effect
  • Run in compatibility mode (Win 😎 - no effect
  • created a firewall rule - no effect (all outgoing transfers were still allowed before, so I did not believe in any effect)
  • disabled firewall - no effect
  • disabled virus scan - no effect

So at the moment I'm out of ideas. I will try this on my business laptop at weekend.

Micha

Share this post


Link to post
Share on other sites

Curious to see what happens on another machine.  If you have access to a VPN service that is also something to try.

 

All in all strange I am about 5000 miles away from server and hitting 15-20 mbps total right now.

image.png

Share this post


Link to post
Share on other sites

@DerMicha75 we just released an update to the sync app.  Can you test and see if the problem you experienced has been resolved?

Share this post


Link to post
Share on other sites

WOW!!!!

It runs like Sonic in his best days 🙂. And Knuckles... both threads are equal and share the bandwith. Thank for updating, I'm very happy!

Micha

Edit: Not always Sonic, sometimes Mario... I played around a little bit... It works sometimes, sometimes not. Tried to do systematic tests... no rules to see, same system same media type shows different behavior. But all in all it is a big step upwards. Sometimes scanning needs 2 minutes, sometimes 10sec... downloading into a fresh folder seems to be fast all times, downloading into filled folders is slower (thread 1), but: not always... 

Edited by DerMicha75
  • Haha 1

Share this post


Link to post
Share on other sites
On 1/19/2019 at 4:21 AM, DerMicha75 said:

WOW!!!!

It runs like Sonic in his best days 🙂. And Knuckles... both threads are equal and share the bandwith. Thank for updating, I'm very happy!

Micha

Edit: Not always Sonic, sometimes Mario... I played around a little bit... It works sometimes, sometimes not. Tried to do systematic tests... no rules to see, same system same media type shows different behavior. But all in all it is a big step upwards. Sometimes scanning needs 2 minutes, sometimes 10sec... downloading into a fresh folder seems to be fast all times, downloading into filled folders is slower (thread 1), but: not always... 

Glad its working well, as far as the scanning times, you go into a queue, so if there are a few going on with other users it will take a bit longer than if no one is also scanning at the same time.  

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

×
×
  • Create New...